VIKEND CAPOEIRE!!

 

 

Capoeira je plesno borilnaveščina in je danes razširjena po celem svetu. Primerna je za vsakogar ne glede na predznanje ter fizične zmogljivosti, saj gre pri treningu ravno za to, da spoznamo svoje telo ter razvijemo njegove potenciale. Ker se pri vadbi uporablja celotno telo, nam pomaga predvsem pri ravnotežju in koordinaciji, dobimo tudi občutek za prostor, premagamo svoje strahove in damo na preizkušnjo svoje zmogljivosti. Capoeira je trening telesa ter uma, saj tudi ko mislimo da ne zmoremo več, iz sebe vedno lahko potegnemo moč za še en gib.

 

Capoeiro vedno igramo bosi, tako pa smo vedno v stiku z zemeljsko energijo iz kjer dobimo moč ter odločnost, ko je čas za borbo. Slednja lahko predstavlja ples, lahko je borba to moramo odkriti sami pri sebi. Vsekakor pa nam pomaga, da na plan prikličemo bojevnika v nas.

 

Capoeira je tudi tesno povezana z glasbo, saj brez nje ni popolne igre. Vsak capoerist se mora sčasoma naučiti igrati tipične capoeristične inštrumente ter peti pesmi v portugalščini.

 

INŠTRUKTORICA MAJA HORVAT

 

Svojo capoeristično pot je Maja začela pred desetimi leti. Že od samega začetka trenira pri istem mojstru, ki je to veščino prvi pripeljal v Slovenijo ter tukaj ustanovil društvo. Njena skupina se imenuje Capoeira Tradiçăo Baiana, vodi pa jo mojster Alegria s pravim imenom José Ubaldo dos Santos, učenec svetovno znanega mojstra Nô iz Bahie/Brazilija. Inštruktorski pas nosi Maja dobra štiri leta, že pred tem pa je pod okriljem svojega mojstra vodila tečaje za otroke. Sedaj že več kot 3 leta vodi tečaje ter delavnice za odrasle, kot vsak dober učitelj pa se izpopolnjuje tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Capoeira zanjo ni le popoldanski hobi, ampak način življenja.

 

Kje?

 

Posestvo Rečou, Zajelšje 10, Ilirska Bistrica

slo

 

Kdaj?

 

Po dogovoru.

(Ob zapolnitvi minimalnega števila prisotnih – 6 ljudi)

 

PROGRAM:

 

 

1. dan (sobota)

 

09:00: Prihod gostov (dobrodošlica in namestitev)

 

10:00 – 12:00: Teoretični uvod v capoeiro in začetni trening – 1. del

 

 • Kratko predavanje o samih začetkih capoeire, njenemu poreklu, zakaj se je razvila, s kakšnim namenom itd.. Poleg zgodovine capoeire nam bo Maja predstavila še nekaj na splošno o borilnih veščinah

 

 • Sledijo vaje za ravnotežje, moč in vzdržljivost ter počasni prehod na osnove gibanja v capoeiri

 

Od 12:30: Roštiljada (posestvo ponudi prostor in žar, s seboj pa prinesite potrebne sestavine), druženje, narava, igre na prostem, zabava – odličen način za sprostitev

 

Na posestvu vam nudimo možnost igranja namiznega tenisa, ročnega nogometa, badmintona, košarke, hoje po vrvi/slackline, na voljo tudi knjižnica in dostop do brezžičnega interneta.

 

V primeru zanimanja, se dogovorimo za kolesarjenje po bližnjih vasicah (naredimo pot do vasice Artviže – najvišja točka Brkinov) ali pohod na goro Slavnik, kjer nas ob lepem vremenu pričaka čudovit razgled na Jadransko morje, italijanske Dolomite, del Karnijskih in Julijskih Alp.

 

Upoštevamo vaše želje in sobotno popoldne obarvamo z zabavnimi aktivnostmi.

 

17:00 – 19:00: Ogrevanje ter začetni tečaj capoeire – 2. del

 

V temu delu sledijo priprave in ogrevanje za izvajanje tehnik capoeire ter učenje osnovnih gibov. Celotna izvedba bo potekala v naravi.

 

Po 19:00: Glasbena delavnica – 3. del

 

Ker je capoeira tesno povezana z glasbo, se bomo v večernih urah preizkusili v igranju inštrumentov ter petju brazilskih capoerističnih pesmi.

 

Od 21:00: Večerno druženje, opazovanje zvezd s kozarcem penine

 

 

2. dan (nedelja)

                                                                      

08:00 – 10:00 Jutranja capoeira v naravi – 4. del

 

Vsako fizično udejstvovanje nam pomaga pri koncentraciji in hkrati tudi odvrne od vsakdanjih problemov v našem življenju. Ker za treniranje borilnih veščin potrebujemo koncentracijo, zraven nimamo časa razmišljati o drugih stvareh in posledično nas to tudi sprosti. Poleg tega se med kakršnokoli aktivno fizično vadbo sproščajo hormoni adrenalina ter hormoni sreče in šport je že dolgo znan po tem, da pomaga pri premagovanju različnih fizičnih in psihičnih bolezni. Po vadbi se počutimo dobro, polni energije, samozavestni ter močni.

Capoeira kot borilna veščina je sestavljena iz posameznih gibov udarcev in napada, ki pa se lahko kombinirajo v določene sekvence in kombinacije. Načeloma gre večinoma za improvizacijo in reakcijo na situacijo, vendar pa se bomo na treningu naučili nekaj kombinacij, ki nam lahko pomagajo, da bolje odreagiramo ter da se boje znajdemo v igri.

 

10:00: Domači zajtrk in kavica/čaj

 

11:00: Pohod na Snežnik ali kolesarjenja na bližnje hribe in vasice (pestra izbira krožnih in gozdnih poti, poti po brkinskih vasicah ali ob jezeru Klivnik in Mol, kjer se tudi ustavimo na travnati jasi se okrepčamo in nadaljujemo pot)

 

16:00: Odjava

 

_____________________________

 

CENIK: 

Vikend paket: 90,00 eur/oseba

Cena vključuje DDV

V ceno ni všteta turistična taksa 0,819 eur/dan/oseba

Minimalna število udeležencev 6, maksimalno 15 oseb

_____________________________

 

Cena vključuje:

 

 • 1x nočitev
 • 3x tečaj capoeira (teorija in praksa) – 2-dnevni tečaj capoeira obsega 6 ur
 • 1x 1-urna glasbena delavnica
 • 1x roštiljada (najem prostora in žar)
 • 1x kozarec penine
 • 1x zajtrk
 • 2x pohod ali izposoja kolesa
 • dostop do brezžičnega interneta
 • uporaba športnih rekvizitov

 

S seboj prinesite:

 

 • spalno vrečo
 • veliko brisačo
 • topla oblačila
 • sredstvo proti komarjem
 • sestavine za žar (meso, zelenjava, kruh) in pijačo

 

 

_____________________________________________________________________________

Na posestvu je na voljo hladilnik, kjer boste lahko shranili svojo hrano in pijačo, kuhinja, kopalnica za skupno uporabo ter dostop do brezžičnega interneta. Hišni ljubljenčki lepo vabljeni!

 

 

SVOJE MESTO NA DELAVNICI SI ZAGOTOVITE Z REZERVACIJO:

plačilo akontacije: 30 evrov

KAKO REZERVIRAM? (klik)

Svojo prisotnost potrdite tudi na mail: info@recou.si

 

 

NUDIMO ŠE:

 

FOTO DELAVNICA

 

VIKEND JOGE

 

VEČERNI POHOD Z LUČKAMI

 

VIKEND PAKET RAZ-STRES-OVANJA

 

PANORAMSKI LETI

 

MTB TURCE IN ŠE IN ŠE 🙂